Vild chiligryta
800g viltgrytbitar
2 msk kallpressad rapsolja
200g rökt fläsk,tärnat
1 stor gul lök, grovhackad
2 klyftor vitlök, krossad
1 bit rotselleri, tärnad
3 msk tomatpuré
1 röd chili, urkärnad och skivad
1 liten röd paprika, urkärnad i bitar
1 liten gul paprika, urkärnad i bitar
1 tsk spiskummin, mald
2 tsk oregano, torkad
1 tsk koriander, mald
2 tsk rökt paprikapulver
1 msk socker
1,5 msk vit vinäger
4 dl kycklingfond, hemlagad eller från koncentratsalt & svartpeppar
Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kött och grönsaker i omgångar och lägg det i en gryta. Lägg i kryddor, socker, vinäger och fond och låt det koka upp. Låt grytan sjuda försiktigt 3-4 timmar under lock tills köttet är riktigt mört. Smaka av med salt, peppar, chili och kryddor.Servera chilin med gräddfl, bröd, inläggningar och grönsaker.