Vild gräddsås med misopasta
Sås
Innertemperatur -
Sås
Röd
Rekommenderas ej
°C
Medium
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
5
Portioner
1 dl finhackad schalottenlök
1 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl kycklingfond, hemlagad
eller från koncentrat
2 dl grädde
1-2 msk misopasta*
1-2 tsk vit balsamvinäger
1 krm mald vitpeppar
Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner
Fräs löken sakta i smöret några minuter utan att den får färg. Pudra på mjöl och rör om. Slå i fond och låt det koka några minuter. Vispa i grädde och misopasta och låt det koka sakta några minuter. Smaka av med salt, peppar och vinäger. Sila såsen och servera den till alla olika rätter av kött eller fågel.