Lammragu
500 g Lammfärs
800 g Lammstek
4 msk Olivolja
2 st Morötter
2 st Selleri
0,5 st Fänkål
3 st Schalottenlök
4 st Vitlök
3 dl Vittvin
2 msk Tomatpuré
1200 g San marzano tomater
6 st Lagerblad
1 msk Fänkålsfrö
1 msk Peperoncino/Chili
1 kruka Persilja
1 kruka Basilka
3 kvistar Timjan
1 st Citron
1 msk Champangevinäger
800 g Gnocchi
Parmesanost
Salt
Peppar
Finhacka morot, selleri, schalottenlök, fänkål och vitlök och fräs i olivolja på medelhög värme tills det blivit mjukt. Dela köttet och färsen i bitar och lägg i en ungsform och sätt in i ugnen på grill tills köttet fått en yta. Tillsätt tomatpuré och chili till lökblandningen och låt fräsa en stund innan du tillsätter vitvin. Låt vinet reducera tillsätt sedan san marzano tomaterna och lagerblad, salta och peppra. Låt småputtra med lock i minst 6h eller tills köttetdelar sig själv. Smaka av och tillsätt persilja, basilika, citronzest och chamapangevinäger och låt koka lite till. Koka gnocchi enligt förpackningens anvisning och blanda med ragun. Strö över nyriven parmesanost vid servering.