Lammragu

Dela recept
Lamm
Innertemperatur -
Lamm
Röd
Rekommenderas ej
°C
Medium
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
10
 Portioner

500 g Lammfärs

800 g Lammstek

4 msk Olivolja

2 st Morötter

2 st Selleri

0,5 st Fänkål

3 st Schalottenlök

4 st Vitlök

3 dl Vittvin

2 msk Tomatpuré

1200 g San marzano tomater

6 st Lagerblad

1 msk Fänkålsfrö

1 msk Peperoncino/Chili

1 kruka Persilja

1 kruka Basilka

3 kvistar Timjan

1 st Citron

1 msk Champangevinäger

800 g Gnocchi

Parmesanost

Salt

Peppar

Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner

Finhacka morot, selleri, schalottenlök, fänkål och vitlök och fräs i olivolja på medelhög värme tills det blivit mjukt. Dela köttet och färsen i bitar och lägg i en ungsform och sätt in i ugnen på grill tills köttet fått en yta. Tillsätt tomatpuré och chili till lökblandningen och låt fräsa en stund innan du tillsätter vitvin. Låt vinet reducera tillsätt sedan san marzano tomaterna och lagerblad, salta och peppra. Låt småputtra med lock i minst 6h eller tills köttetdelar sig själv. Smaka av och tillsätt persilja, basilika, citronzest och chamapangevinäger och låt koka lite till. Koka gnocchi enligt förpackningens anvisning och blanda med ragun. Strö över nyriven parmesanost vid servering.

Genom att klicka på "Acceptera kakor", samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering och analysera användningen av webbplatsen.