Färsbiff med fetacreme

Dela recept
Hjort
Innertemperatur -
Hjort
Röd
Rekommenderas ej
52
°C
Medium
57
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
65
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
110
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
4
 Portioner

500g viltfärs, välj Din favorit

1 st ägg

1 dl ströbröd

1 dl mjölk, 3%

1 dl finhackade avrunna

soltorkade tomater

smör till stekning

TILL FETACREME:

150g fetaost

2,5 dl matlagningsyoghurt

1 msk persillade, torr krydda

1 msk kallpressad rapsolja

Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner

Börja med såsen. Mosa ihop feta och yoghurt med en gaffel, smaksätt med persillade och svartpeppar. Lägg upp den i en skål och ringla på olja. Blanda ägg, ströbröd och mjölk, låt svälla 10 minuter. Rör ihop färs, soltorkade tomater och ströbrödsblandningen. Smaka av med salt och svartpeppar. Forma fina biffar och stek dem i smör. Var försiktig så att det inte bränns vid. Servera med ostcréme och grönsaker.

TIPS!

Blanda olika sorters köttfärs, t ex älg och vildsvin.

Genom att klicka på "Acceptera kakor", samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering och analysera användningen av webbplatsen.