Färsbiff med fetacreme
500g viltfärs, välj Din favorit
1 st ägg
1 dl ströbröd
1 dl mjölk, 3%
1 dl finhackade avrunna
soltorkade tomater
smör till stekning
TILL FETACREME:
150g fetaost
2,5 dl matlagningsyoghurt
1 msk persillade, torr krydda
1 msk kallpressad rapsolja
Börja med såsen. Mosa ihop feta och yoghurt med en gaffel, smaksätt med persillade och svartpeppar. Lägg upp den i en skål och ringla på olja. Blanda ägg, ströbröd och mjölk, låt svälla 10 minuter. Rör ihop färs, soltorkade tomater och ströbrödsblandningen. Smaka av med salt och svartpeppar. Forma fina biffar och stek dem i smör. Var försiktig så att det inte bränns vid. Servera med ostcréme och grönsaker.
TIPS!
Blanda olika sorters köttfärs, t ex älg och vildsvin.