Lasange med "pulled" vildsvin
PULLED PORK:
1 kg vildsvinsstek
2 msk smör
2 kvistar timjan
1 knippe persilja
1 gul lök, klyftad
3 msk rapsolja
2 msk farinsocker
2 msk rödvinsvinäger
2 msk japansk soja
svartpeppar, nymald
SÅS:
1,5 dl smör
1,5 dl vetemjöl
2 liter mjölk 3%
4 dl riven ost, välj Din favorit
ca. 20 st lasagneplattor
riven ost att toppa med
Blanda alla ingredienserna och massera in det i köttet, smaksätt med salt och peppar, lägg över allt i en gryta med lock som tål ugnsvärme. Ställ grytan i ugnen, 125°C i 4-5 timmar. Vänd och ös köttet med jämna mellanrum. Köttet är klart när det är mört och går att dela med en gaffel. Tag ut och låt svalna. Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet. Späd med mjölken under vispning. Låt såsen koka ca. 5 minuter under omrörning. Dra kastrullen av spisen och rör i osten, smaka av med salt och peppar. Dra köttet i mindre bitar och tag bort eventuella senor. Varva sås, lasagneplattor och kött i en ugnssäker form. Avsluta med sås och ost. Ugnsbaka lasagnen i 175°C i ca. 40 minuter.