Åkes Lammroulade

Dela recept
Lamm
Innertemperatur -
Lamm
Röd
Rekommenderas ej
°C
Medium
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
4
 Portioner

1 bit lammbringa från ÅkeP1

hel vitlök

2 liter kycklingfond, hemlagad eller från koncentrat

2 st gula lökarpersilja

morot

palsternacka

svartpeppar,

flingsalt

BBQ-sås, gärna Sweet Baby Ray’s

Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner

Dela bringan på mitten, tvätta den i kallt vatten. Lägg köttet i en tajt kastrull, slå på kallt vatten och låt det koka upp. När det kokar livligt så slå av spadet, tvätta av kött och diska ur kastrullen. Lägg tillbaka köttet, slå på fonden och tillsätt vitlök, lök, morot, palsternacka och persiljekvistar. Låt köttet sjuda sakta i ca 2 timmar (tills det är mört men inte sönderkokt). Låt köttet svalna i lagen. Ta upp köttet ur lagen, torka av ytan, pensla på BBQ-sås och krydda med svartpeppar och flingsalt. Stek i ugn, 15-20 minuter i 200 grader. Dela köttet i fina racks och njut med sallad, sås och krispiga grönsaker.

Genom att klicka på "Acceptera kakor", samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering och analysera användningen av webbplatsen.