Älgentrecote med chorizo och parmesan

Dela recept
Älg
Innertemperatur -
Älg
Röd
Rekommenderas ej
52
°C
Medium
57
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
65
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
110
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
 Portioner

4 bitar älgentrecôte cirka 150g-200g per bit

100g färsk chorizokorv

1 dl crème fraiche

3 msk Philadelphiaost

1 dl finriven parmesanost

800g tunt skivade rotfrukter, till exempel palsternacka, morot, persiljerot och potatis

Olja till fritering

Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner

Ta bort skinnet på korven och grovhacka den. Stek den tills korven blir knaprig och smulig, ställ den åt sidan.Vispa samman crèmefraiche med Philadelphia och parmesanost, smaksätt med salt och svartpeppar.Fritera rotfrukterna i medelhög värme tills de är krispiga och gyllenbruna. Smaksätt köttet med salt och peppar, grilla eller stek det till önskad stekningsgrad. Servera köttet med ostcrème, chorizosmulor samt krispiga rotfrukter.

Genom att klicka på "Acceptera kakor", samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering och analysera användningen av webbplatsen.