Älgentrecote med svamp och päron
700-800g Älg eller Älgkalv Entrecote
300g svamp, t ex shiitake och kastanjechampinjoner
2 små päron
smör, flingsalt och svartpeppar
4 dl viltfond, hemkokt eller från koncentrat
800g fast potatis, skalade och tunt skivade
6 msk brynt smör
Smörj 4 låga portionsformar och lägg ett täcke potatis i botten, pensla med brynt smör och fortsätt varva potatis och smör. Glöm inte att strö på lite flingsalt mellan lagren. Sätt in i ugnen i 225 grader i 20-30 minuter och låt potatisen bakas tills de är mjuka.Ansa och dela svampen, tag bort kärnhusen i päronen och skär dem i fina bitar. Stek svamp och päron på hög värme i lite smör, smaksätt med flingsalt och svartpeppar.Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet runt om, efterstek i ugn, 150 grader i ca 20-30 minuter (till önskad stekningsgrad). Koka ur stekpannan med fonden. Skiva köttet och servera denna tillsammans med potatis, svamp, päron och lite sky.