Älgentrecote med svamp och päron

Dela recept
Älg
Innertemperatur -
Älg
Röd
Rekommenderas ej
52
°C
Medium
57
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
65
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
110
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
 Portioner

700-800g Älg eller Älgkalv Entrecote

300g svamp, t ex shiitake och kastanjechampinjoner

2 små päron

smör, flingsalt och svartpeppar

4 dl viltfond, hemkokt eller från koncentrat

800g fast potatis, skalade och tunt skivade

6 msk brynt smör

Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner

Smörj 4 låga portionsformar och lägg ett täcke potatis i botten, pensla med brynt smör och fortsätt varva potatis och smör. Glöm inte att strö på lite flingsalt mellan lagren. Sätt in i ugnen i 225 grader i 20-30 minuter och låt potatisen bakas tills de är mjuka.Ansa och dela svampen, tag bort kärnhusen i päronen och skär dem i fina bitar. Stek svamp och päron på hög värme i lite smör, smaksätt med flingsalt och svartpeppar.Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet runt om, efterstek i ugn, 150 grader i ca 20-30 minuter (till önskad stekningsgrad). Koka ur stekpannan med fonden. Skiva köttet och servera denna tillsammans med potatis, svamp, päron och lite sky.

Genom att klicka på "Acceptera kakor", samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering och analysera användningen av webbplatsen.