Älgryggbiff med råstekta rotfrukter

Dela recept
Älg
Innertemperatur -
Älg
Röd
Rekommenderas ej
52
°C
Medium
57
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
65
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
110
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
 Portioner

ca 600-800g älgryggbiff

300g skalad fast potatis

300g skalad palsternacka

300g skalad morotsmör och rapsolja

1 dl finhackad scharlottenlök

100g färska kantareller, ansade och delade

100g skogschampinjoner, ansade och delade

1 msk smör, inte margarin

2 tsk koncentrerad viltfond

2 dl cremé fraiche

Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner

Skiva rotfrukterna tunt, stek tills de är knapriga och gyllenbruna, smaksätt med salt och peppar.Hetta upp smöret i en kastrull, stek lök och svamp på hög värme. Slå i fond och cremé fraiche, låt det koka upp och smaka av med salt, peppar och örter.Grilla eller stek biffen och servera den tillsammans med sås och råstekta rotfrukter.

Genom att klicka på "Acceptera kakor", samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering och analysera användningen av webbplatsen.