Älgryggbiff med råstekta rotfrukter
Älg
Innertemperatur -
Älg
Röd
Rekommenderas ej
52
°C
Medium
57
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
65
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
110
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
Portioner
ca 600-800g älgryggbiff
300g skalad fast potatis
300g skalad palsternacka
300g skalad morotsmör och rapsolja
1 dl finhackad scharlottenlök
100g färska kantareller, ansade och delade
100g skogschampinjoner, ansade och delade
1 msk smör, inte margarin
2 tsk koncentrerad viltfond
2 dl cremé fraiche
Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner
Skiva rotfrukterna tunt, stek tills de är knapriga och gyllenbruna, smaksätt med salt och peppar.Hetta upp smöret i en kastrull, stek lök och svamp på hög värme. Slå i fond och cremé fraiche, låt det koka upp och smaka av med salt, peppar och örter.Grilla eller stek biffen och servera den tillsammans med sås och råstekta rotfrukter.