Äppelmos med pepparrot

Dela recept
Sås
Innertemperatur -
Sås
Röd
Rekommenderas ej
°C
Medium
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
 Portioner

Äppelmos med pepparrot1 kg äpplen (skalade, urkärnade och klyftade)

3 dl strösocker

2 msk citron, saften av 1 tsk citronsyra

1 bit pepparrot, färsk

Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner

Skala, klyfta och kärna ur äpplena. Lägg dem i en gryta tillsammans med sockret och häll över 1 dl vatten samt citronsaft. Koka upp på svag värme, skumma av och låt äpplena sjuda i 15 minuter. Rör om ett par gånger. När äpplena är mosiga, strö över citronsyran och vispa kraftigt. Slå upp i rena burkar och förvara i kylen. Till vildsvinet passar detta äpplemos smaksatt med färsk-riven pepparrot per­fekt!* Man kan självklart köpa färdig äppel­mos om man inte vill koka egen!

Genom att klicka på "Acceptera kakor", samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering och analysera användningen av webbplatsen.