Äppelmos med pepparrot
Sås
Innertemperatur -
Sås
Röd
Rekommenderas ej
°C
Medium
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
Portioner
Äppelmos med pepparrot1 kg äpplen (skalade, urkärnade och klyftade)
3 dl strösocker
2 msk citron, saften av 1 tsk citronsyra
1 bit pepparrot, färsk
Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner
Skala, klyfta och kärna ur äpplena. Lägg dem i en gryta tillsammans med sockret och häll över 1 dl vatten samt citronsaft. Koka upp på svag värme, skumma av och låt äpplena sjuda i 15 minuter. Rör om ett par gånger. När äpplena är mosiga, strö över citronsyran och vispa kraftigt. Slå upp i rena burkar och förvara i kylen. Till vildsvinet passar detta äpplemos smaksatt med färsk-riven pepparrot perfekt!* Man kan självklart köpa färdig äppelmos om man inte vill koka egen!