Asiatiska Kalkonbiffar med råkost

Dela recept
Kalkon
Innertemperatur -
Kalkon
Röd
Rekommenderas ej
0
°C
Medium
67
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
72
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
110
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
 Portioner

500g kalkonfärs

1 stort ägg

1 dl ströbröd

1 dl mjölk 3%

4 msk hoisinsås från Blue Dragon

till råkosten:

10 cm gurka,

1 st morot,

1 bit rödkål

1 bit vitkål,

1 bit salladskål,

1 liten rödlök

färska örter, mynta och koriander

1 tsk krossad vitlök

1 tsk socker

1 tsk fisksås

1 tsk pressad lime

1 msk hackad chili

Ris och extra hoisinsås till servering

Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner

Börja med råkosten; Strimla alla grönsaker och hacka örterna grovt. Vispa samman en dressing av vitlök, socker, fisksås, lime och chili. Vänd sedan i de strimlade grönsakerna och örterna. Våt råkosten vila en stund i kylen.Slå mjölk i en bunke, rör i ströbröd och låt det svälla i 5 minuter. Blanda färsen med ströbröd, hoisin och ägg, smaka av med salt och svartpeppar (provstek lite färs så smaksättningen blir perfekt). Forma 8 fina biffar och stek dessa i en klick smör.Servera biffarna tillsammans med råkost, ris och hoisinsås.

Genom att klicka på "Acceptera kakor", samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering och analysera användningen av webbplatsen.