Asiatiska Kalkonbiffar med råkost
500g kalkonfärs
1 stort ägg
1 dl ströbröd
1 dl mjölk 3%
4 msk hoisinsås från Blue Dragon
till råkosten:
10 cm gurka,
1 st morot,
1 bit rödkål
1 bit vitkål,
1 bit salladskål,
1 liten rödlök
färska örter, mynta och koriander
1 tsk krossad vitlök
1 tsk socker
1 tsk fisksås
1 tsk pressad lime
1 msk hackad chili
Ris och extra hoisinsås till servering
Börja med råkosten; Strimla alla grönsaker och hacka örterna grovt. Vispa samman en dressing av vitlök, socker, fisksås, lime och chili. Vänd sedan i de strimlade grönsakerna och örterna. Våt råkosten vila en stund i kylen.Slå mjölk i en bunke, rör i ströbröd och låt det svälla i 5 minuter. Blanda färsen med ströbröd, hoisin och ägg, smaka av med salt och svartpeppar (provstek lite färs så smaksättningen blir perfekt). Forma 8 fina biffar och stek dessa i en klick smör.Servera biffarna tillsammans med råkost, ris och hoisinsås.