Vildsvinsgryta med kikärtor och tomat

https://akep.se/wp-content/uploads/2020/01/vilsvinsf%C3%A4rsgryta_01-2048x1365.jpg

Dela recept
Vildsvin
Innertemperatur -
Vildsvin
Röd
Rekommenderas ej
°C
Medium
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
4
 Portioner

500g vildsvinsfärs

3 schalottenlökar

2 små morötter

1 liten palsternacka

2 msk olja

2 msk tomatpuré

2 msk koncentrerad grönsaksfond, gärna ekologisk

400g krossade tomater

4 dl kokta kikärtor, sköljda och avrunna

Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner

Skala och klyfta löken, skala och skär rotfrukterna i fina bitar. Bryn färsen, den ska vara lite ”klumpig” inte för smulig. Lägg den sedan åt sidan. Bryn grönsakerna tills de fått fin färg och tillsätt sedan tomatpuré och färs. Bryn ytterligare i 1 minut och tillsätt sedan fond och krossade tomater. Slå i lite vatten och låt grytan koka sakta utan lock i ca 25 minuter tills grönsakerna är klara. Rör i kikärtorna, smaka av med salt och svartpeppar. Låt grytan koka ytterligare några minuter och servera den sedan tillsammans med potatispuré.

Genom att klicka på "Acceptera kakor", samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering och analysera användningen av webbplatsen.