Vildsvinsgryta med kikärtor och tomat
https://akep.se/wp-content/uploads/2020/01/vilsvinsf%C3%A4rsgryta_01-2048x1365.jpg
500g vildsvinsfärs
3 schalottenlökar
2 små morötter
1 liten palsternacka
2 msk olja
2 msk tomatpuré
2 msk koncentrerad grönsaksfond, gärna ekologisk
400g krossade tomater
4 dl kokta kikärtor, sköljda och avrunna
Skala och klyfta löken, skala och skär rotfrukterna i fina bitar. Bryn färsen, den ska vara lite ”klumpig” inte för smulig. Lägg den sedan åt sidan. Bryn grönsakerna tills de fått fin färg och tillsätt sedan tomatpuré och färs. Bryn ytterligare i 1 minut och tillsätt sedan fond och krossade tomater. Slå i lite vatten och låt grytan koka sakta utan lock i ca 25 minuter tills grönsakerna är klara. Rör i kikärtorna, smaka av med salt och svartpeppar. Låt grytan koka ytterligare några minuter och servera den sedan tillsammans med potatispuré.