Franska hjortläggar

Dela recept
Hjort
Innertemperatur -
Hjort
Röd
Rekommenderas ej
52
°C
Medium
57
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
65
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
110
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
4
 Portioner

4 st hjortläggar

2 msk smör

1 dl hackad lök

1 dl tärnad rotselleri

200g rökt sidfläsk, tärnat

3 dl rödvin, gärna pinot noir

2 msk balsamicovinäger

2 tsk grovkornig fransk senap

2 kvistar timjan

1 torkat lagerblad eller 4 färska

2 dl syltlök, avrunnen

Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner

Bryn läggarna i smör och tag åt sidan. Bryn lök, selleri och fläsk i samma gryta. Lägg tillbaka läggarna och tillsätt vin, vinäger, senap och örter. Fyll upp med vatten tills köttet är täckt med vätska. Sjud sakta under lock i 2 timmar, tillsätt syltlöken och låt det koka ytterligare 30 minuter tills köttet är mört. Tag upp läggarna och håll dem varma. Låt såsen koka ihop och få fin, kraftig smak. Skumma bort eventuellt fett och orenheter. Servera läggarna med potatismos.

Genom att klicka på "Acceptera kakor", samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering och analysera användningen av webbplatsen.