Franska hjortläggar
4 st hjortläggar
2 msk smör
1 dl hackad lök
1 dl tärnad rotselleri
200g rökt sidfläsk, tärnat
3 dl rödvin, gärna pinot noir
2 msk balsamicovinäger
2 tsk grovkornig fransk senap
2 kvistar timjan
1 torkat lagerblad eller 4 färska
2 dl syltlök, avrunnen
Bryn läggarna i smör och tag åt sidan. Bryn lök, selleri och fläsk i samma gryta. Lägg tillbaka läggarna och tillsätt vin, vinäger, senap och örter. Fyll upp med vatten tills köttet är täckt med vätska. Sjud sakta under lock i 2 timmar, tillsätt syltlöken och låt det koka ytterligare 30 minuter tills köttet är mört. Tag upp läggarna och håll dem varma. Låt såsen koka ihop och få fin, kraftig smak. Skumma bort eventuellt fett och orenheter. Servera läggarna med potatismos.