Gräddsås
Sås
Innertemperatur -
Sås
Röd
Rekommenderas ej
°C
Medium
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
4
Portioner
0,5 dl smör
0,5 dl vetemjöl
6 dl sky, hemkokteller från koncentrat
2 dl gräddeca
2 msk ädelost
2 msk svartvinbärsgelé
Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner
Fräs smör och mjöl i kastrull, tillsätt fond och grädde. Låt såsen sjuda i ca 20 minuter. Tillsätt ädelost och gelé, låt såsen sjuda ytterligare några minuter tills smaken känns bra och såsen är lagom simmig och fin. Smaka av med salt och vitpeppar, gelé och om såsen känns för söt så tillsätt lite vit balsamvinäger. Sila och mixa såsen innan servering.