Grilierad vildsvinskinka
Vildsvin
Innertemperatur -
Vildsvin
Röd
Rekommenderas ej
°C
Medium
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
Portioner
1 st. kokt skinka av vildsvin, ca 1,5-2 kg
Griljering:
2 st. äggulor
2 msk potatismjöl
1 dl söt och stark senap
1 dl ströbröd
Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner
Rör ihop senap, äggulor, potatismjöl och 0,5 dl av ströbrödet. Blanda till en slät smet, låt det vila i 10 minuter. Ta bort nätet kring skinkan, skär bort överflödigt fett och torka den med hushållspapper. Pudra på lite extra potatismjöl där griljeringen skall fästa. Bred på senapssmeten så att den täcker övre halvan. Tryck till så att griljeringen fäster ordentligt. Strö på resten av ströbrödet och griljera i ugn, 200 grader i ca 15 till 20 minuter. Skinkan är klar när den är gyllenbrun.