Grilierad vildsvinskinka

Dela recept
Vildsvin
Innertemperatur -
Vildsvin
Röd
Rekommenderas ej
°C
Medium
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
 Portioner

1 st. kokt skinka av vildsvin, ca 1,5-2 kg

Griljering:

2 st. äggulor

2 msk potatismjöl

1 dl söt och stark senap

1 dl ströbröd

Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner

Rör ihop senap, äggulor, potatismjöl och 0,5 dl av ströbrödet. Blanda till en slät smet, låt det vila i 10 minuter. Ta bort nätet kring skinkan, skär bort överflödigt fett och torka den med hushållspapper. Pudra på lite extra potatismjöl där griljeringen skall fästa. Bred på senapssmeten så att den täcker övre halvan. Tryck till så att griljeringen fäster ordentligt. Strö på resten av ströbrödet och griljera i ugn, 200 grader i ca 15 till 20 minuter. Skinkan är klar när den är gyllenbrun.

Genom att klicka på "Acceptera kakor", samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering och analysera användningen av webbplatsen.