Helstekt reninnanlår med syltade kantareller

Dela recept
Ren
Innertemperatur -
Ren
Röd
Rekommenderas ej
52
°C
Medium
62
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
68
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
120
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
4
 Portioner

ca. 600g reninnanlår

3 msk smör

100g kantareller, gärna små

2 msk ättika, Perstorps, 24%

4 msk socker

1 tsk gult senapsfrö

1 st lagerblad

1 st kryddnejlika

rödvinssås

mandelpotatis

Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner

Lägg kantarellerna i en kastrull, slå i 2 dl vatten och tillsätt 1 nypa salt, sjud svampen i ca. 10 minuter. Sila bort kokvattnet men spara 1 dl till kryddlagen. Lägg kantarellerna i en renburk. Koka upp ättika, socker, kokspad och kryddor. Låt koka livligt i några minuter och slå det sedan över svampen, tillslut burken och kyl. Låt gärna kantarellerna mogna några dagar innan servering. Putsa köttet och bryn det i smöret. Krydda med salt, svart och vit peppar. Ställ in köttet i 175° varm ugn, skruva direkt ner till 110°. Stek köttet till en innertemperatur på 58°. Avbryt stekningen, slå in köttet i folie och låt vila i 10 minuter. Skiva köttet och servera det tillsammans med kantareller, rödvinssås och nykokt mandelpotatis.

Genom att klicka på "Acceptera kakor", samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering och analysera användningen av webbplatsen.