Hjortköttbullar
Hjort
Innertemperatur -
Hjort
Röd
Rekommenderas ej
52
°C
Medium
57
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
65
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
110
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
4
Portioner
500g hjortfärs
1 dl ströbröd
1 st ägg
2,5 dl mjölk 3%
1 dl finhackad gul lök
1 msk smör
smör till stekning
Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner
Blanda ströbröd, ägg och mjölk, lår svälla i 10 minuter. Stek hackas lök i smör mågra minuter och låt svalna. Blanda samman alla ingridienser till en jämn smet. Provstek en klick smet och kontrollera smaksättningen. Foma sina köttbullar och stek dem i smör. Servera med t ex potatismos och tzatziki på äpplen.