Hjortrostbiff med linser och sky
700-800g hjortrostbiff
6 dl svarta linser
2 nypor babyspenat
1 ask pärl eller cocktailtomater
2 dl tunt skivad schalottenlök
Olivolja
Steksky
Flingsalt och svartpeppar
Koka linserna och låt de rinna av. Krydda köttet med flingsalt och svartpeppar. Bryn det runt om och efterstek i ugn, ca 150 grader i ca 20 minuter, till önskad stekningsgrad. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och lägg i linser, tomater, lök och spenat. Stek allt tills det blivit varmt, smaksätt med flingsalt och svartpeppar. Slå linserna i botten på ett serveringsfat och lägg det skivade köttet ovanpå. Ringla över stekskyn och lite extra olivolja.Dryckestips Langmeil Hangin Snakes Shiraz Viognier (nr 72056)Langmeil Hangin Snakes på Systembolaget