Hjortrostbiff med linser och sky

Dela recept
Hjort
Innertemperatur -
Hjort
Röd
Rekommenderas ej
52
°C
Medium
57
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
65
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
110
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
 Portioner

700-800g hjortrostbiff

6 dl svarta linser

2 nypor babyspenat

1 ask pärl eller cocktailtomater

2 dl tunt skivad schalottenlök

Olivolja

Steksky

Flingsalt och svartpeppar

Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner

Koka linserna och låt de rinna av. Krydda köttet med flingsalt och svartpeppar. Bryn det runt om och efterstek i ugn, ca 150 grader i ca 20 minuter, till önskad stekningsgrad. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och lägg i linser, tomater, lök och spenat. Stek allt tills det blivit varmt, smaksätt med flingsalt och svartpeppar. Slå linserna i botten på ett serveringsfat och lägg det skivade köttet ovanpå. Ringla över stekskyn och lite extra olivolja.Dryckestips Langmeil Hangin Snakes Shiraz Viognier (nr 72056)Langmeil Hangin Snakes på Systembolaget

Genom att klicka på "Acceptera kakor", samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering och analysera användningen av webbplatsen.