Hjortytterfile med svamp och dragonpure
Hjort
Innertemperatur -
Hjort
Röd
Rekommenderas ej
52
°C
Medium
57
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
65
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
110
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
Portioner
600–800 gram hjortytterfilé
400 gram blandad svamp
2 schalottenlökar
Brysselkål
3 matskedar smör
Färska dragonblad
Skysås
Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner
Putsa köttet fritt från senor och hinnor. Bryn köttet i smör och efterstek i ung, 110°C i cirka 30 minuter (till 56–58°C innertemperatur). Ansa och skiva svampen, skala och klyfta löken. Ansa, pochera och dela brysselkålen. Stek svamp, lök och brysselkål i smör. Smaksätt potatispurén med färska, hackade dragonblad. Skiva köttet och lägg upp det på varma tallrikar tillsammans med puré, svamp och skysås.