Kalkonstek med gräddsås
1 st ÅkeP kalkonstek
200g rotfrukter, t ex morot, palsternacka och selleri, i fina bitarsmör, flingsalt, svartpeppar
1 dl kyckling buljong
1 dl vispgrädde
2 msk japansk soja
1 msk svart vinbärs gelé
1 msk grönmögelost
Smaksätt köttet med salt och peppar, bryn köttet tillsammans med rotfrukterna i smöret. Lägg rotfrukterna i botten på en ugnsfast form, lägg köttet ovan på och täck med alu-folie. Stick en köttermometer i den tjockaste delen. Stek i ugn, ca 125 grader till innertemp 72 grader, det tar ca 2 timmar. Ta upp köttet och låt det vila i folie. Slå skyn i en kastrull tillsammans med buljong, soja, grädde och gelé. Låt det koka upp, tillsätt osten och smaka av såsen. (Red av med lite mjöl om Du önskar tjockare sås.) Skär kalkonen i fina skivor och servera dessa tillsammans med grönsaker, potatis och sås.