Kryddig Tupp med cous-cous och krämig grekyoghurt
4dl kokt Cous Cous 1nypa saffran
2st morötter
1bit broccoli
1bit blomkål
1/3 gurka
1 citron
1 st schalottenlök
1 knippe koriander
1 knippe bladpersilja
½ dl vittvin
4 msk italiensk olivolja
kyckling på bröstbenet
3 msk gurkmeja, spiskummin, krossad chili
1dl grekisk yoghurt
salt och peppar
Sätt ugnen på 150°. Blanda kryddorna och gnid in kycklingen, bryn den i en panna med smör. Baka klart tills 68°-70 grader och låt vila i 20-30min innan tranchering ”upp skärning” Couscous Skölj alla grönsaker väl, hyvla morötterna, blomkålen och broccolin tunt på en mandolin eller med en osthyvel, så behöver de inte förkokas. Skala schalottenlöken och skiva den. Koka cous-cousen enligt förpackningen med saffran och schalottenlök. Dela gurkan på längden skrapa sedan kärnhuset. Skär gurka i båtar. Riv av det yttersta skalet av citronen och pressa sedan ur saften. När cous-cousen svalnat något blandas den med alla grönsakerna, citronskalet, mynta, persilja, vittvin, lite citronsaft och olivolja, smaksätt med salt och peppar.