Kryddig Tupp med cous-cous och krämig grekyoghurt

Dela recept
Kyckling
Innertemperatur -
Kyckling
Röd
Rekommenderas ej
°C
Medium
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
4
 Portioner

4dl kokt Cous Cous
1nypa saffran


2st morötter


1bit broccoli


1bit blomkål


1/3 gurka


1 citron


1 st schalottenlök


1 knippe koriander


1 knippe bladpersilja

½ dl vittvin

4 msk italiensk olivolja

kyckling på bröstbenet

3 msk gurkmeja, spiskummin, krossad chili

1dl grekisk yoghurt

salt och peppar

Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner

Sätt ugnen på 150°. Blanda kryddorna och gnid in kycklingen, bryn den i en panna med smör. Baka klart tills 68°-70 grader och låt vila i 20-30min innan tranchering ”upp skärning”

Couscous
Skölj alla grönsaker väl, hyvla morötterna, blomkålen och broccolin tunt på en mandolin eller med en osthyvel, så behöver de inte förkokas. Skala schalottenlöken och skiva den. Koka cous-cousen enligt förpackningen med saffran och schalottenlök. Dela gurkan på längden skrapa sedan kärnhuset. Skär gurka i båtar. Riv av det yttersta skalet av citronen och pressa sedan ur saften. När cous-cousen svalnat något blandas den med alla grönsakerna, citronskalet, mynta, persilja, vittvin, lite citronsaft och olivolja, smaksätt med salt och peppar.

Genom att klicka på "Acceptera kakor", samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering och analysera användningen av webbplatsen.