Kryddstekt ren- vitarotfrukter- rödbetor –sidfläsk
600g Ren innanlår
½dl Kryddor: enbär, kanel, lagerblad, 3x peppar, anis4msk
Hackad schalottenlök
8st Rödbetor
1dl Vinäger- Balsamico eller rödvinsvinäger
2msk Socker
½dl Hackad persilja
4st Varmrökt Fläsk skivor ca 150g
½dl Vitvinsvinäger
½dl HonungTimjan
4st vita rotfrukter
1st schalottenlök
2-3dl vattensmör
salt , peppar
Köttet-Putsa och tag bort hinnorna på renen,Vänd köttet i kryddblandningen som mixats samman, stek i smör och baka klart i ugn på 150 grader till 56°. Tag ut och låt vila minst 15 min innan serveringen, tranchera upp Rödbetor: Skala och riv rödbetorna grovt, fräs upp ett par minuter och slå på vinäger, socker och låt det koka in helt och hållet avsluta med en liten kula smör och salt + peppar. Vinägerfläsk- Tärna ner fläsket fint. Lägg i en kastrull med honung och vinägern koka under lock tills den är gyllen färgad ” karamelliserad ” , avsluta med persiljan. Vit rotfrukter- skala och skär rotfrukter i små bitar, hacka löken och bryn i smör tillsätt rotfrukterna och vatten koka dem mjuka i vatten, sila ev bort överflödigt vatten och mixa sedan till en fluffig puré, smaka av med salt, peppar och en skvätt vinäger. Avsluta med att packa rödbetorna i en form, toppa med fläsket och servera med köttet och purén- vid sidan.