Kryddstekt ren- vitarotfrukter- rödbetor –sidfläsk

Dela recept
Ren
Innertemperatur -
Ren
Röd
Rekommenderas ej
52
°C
Medium
62
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
68
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
120
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
 Portioner

600g Ren innanlår

½dl Kryddor: enbär, kanel, lagerblad, 3x peppar, anis4msk

Hackad schalottenlök

8st Rödbetor

1dl Vinäger- Balsamico eller rödvinsvinäger

2msk Socker

½dl Hackad persilja

4st Varmrökt Fläsk skivor ca 150g

½dl Vitvinsvinäger

½dl HonungTimjan

4st vita rotfrukter

1st schalottenlök

2-3dl vattensmör

salt , peppar

Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner

Köttet-Putsa och tag bort hinnorna på renen,Vänd köttet i kryddblandningen som mixats samman, stek i smör och baka klart i ugn på 150 grader till 56°. Tag ut och låt vila minst 15 min innan serveringen, tranchera upp Rödbetor: Skala och riv rödbetorna grovt, fräs upp ett par minuter och slå på vinäger, socker och låt det koka in helt och hållet avsluta med en liten kula smör och salt + peppar. Vinägerfläsk- Tärna ner fläsket fint. Lägg i en kastrull med honung och vinägern koka under lock tills den är gyllen färgad ” karamelliserad ” , avsluta med persiljan. Vit rotfrukter- skala och skär rotfrukter i små bitar, hacka löken och bryn i smör tillsätt rotfrukterna och vatten koka dem mjuka i vatten, sila ev bort överflödigt vatten och mixa sedan till en fluffig puré, smaka av med salt, peppar och en skvätt vinäger. Avsluta med att packa rödbetorna i en form, toppa med fläsket och servera med köttet och purén- vid sidan.

Genom att klicka på "Acceptera kakor", samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering och analysera användningen av webbplatsen.