Kycklingcaneloni

Dela recept
Kyckling
Innertemperatur -
Kyckling
Röd
Rekommenderas ej
°C
Medium
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
4
 Portioner

12 st canelonirör

1 msk olivolja

300g kyckling, bröst eller lårfilé

1 stor gul lök

1 stor palsternacka

1 stor morot

1 msk vitlök, hackad

1 msk tomatpuré

4 dl krossad tomat

1 msk kycklingfond, koncentrerad

5 dl mjölk, 3%

2 msk vetemjöl

1 dl riven lagrad ost

0,5 dl parmesan, riven

Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner

Hacka eller mixa kycklingen. Hacka löken, riv palsternacka och morrot. Hetta upp oljan i en vid kastrull och bryn grönsakerna tillsammans med vitlöken. Tillsätt kycklingköttet och tomatpuré, låt det bryna ytterligare en stund. Slå i fond och tomatkross och låt det koka sakta i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Slå mjölken i en kastrull, rör i mjölet och koka upp under omrörning, låt det sedan sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar, avsluta såsen med den rivna osten, ställ åt sidan. Fyll canelonirören med kycklingfärssåsen och lägg dem i en ugnssäker form. Avsluta med att slå på ostsåsen, Grädda i ugn, 190˚ i ca 25 minuter. Servera canelonin tillsammans med en fin sallad.

Genom att klicka på "Acceptera kakor", samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering och analysera användningen av webbplatsen.