Kycklingcaneloni
12 st canelonirör
1 msk olivolja
300g kyckling, bröst eller lårfilé
1 stor gul lök
1 stor palsternacka
1 stor morot
1 msk vitlök, hackad
1 msk tomatpuré
4 dl krossad tomat
1 msk kycklingfond, koncentrerad
5 dl mjölk, 3%
2 msk vetemjöl
1 dl riven lagrad ost
0,5 dl parmesan, riven
Hacka eller mixa kycklingen. Hacka löken, riv palsternacka och morrot. Hetta upp oljan i en vid kastrull och bryn grönsakerna tillsammans med vitlöken. Tillsätt kycklingköttet och tomatpuré, låt det bryna ytterligare en stund. Slå i fond och tomatkross och låt det koka sakta i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Slå mjölken i en kastrull, rör i mjölet och koka upp under omrörning, låt det sedan sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar, avsluta såsen med den rivna osten, ställ åt sidan. Fyll canelonirören med kycklingfärssåsen och lägg dem i en ugnssäker form. Avsluta med att slå på ostsåsen, Grädda i ugn, 190˚ i ca 25 minuter. Servera canelonin tillsammans med en fin sallad.