Lammstek
Lamm
Innertemperatur -
Lamm
Röd
Rekommenderas ej
°C
Medium
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
6
Portioner
Ca 1,2 kg lammstek, urbenad
Steksnöre
3 msk smör
Rub:
1 msk rivet citronskal
4 st vitlöksklyftor, krossade
1 dl hackad bladpersilja
1 msk vit vinäger
2 msk olivolja
Flingsalt och svartpeppar
Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner
Blanda samman alla ingredienser till rubben. Torka steken med hushållspapper. Gnugga in rubben och bind upp steken med steksnöre. Bryn köttet runt om i smör och olja, lägg köttet i en ugnsfast form och efterstek i ugn, 140 grader till kärntemperaturen 58 grader. Ta ut köttet ur ugnen, slå in det i fuktigt smörpapper och låt det vila 15 minuter.Skiva upp köttet och servera det tillsammans med steksky, potatis, grönsaker och sallad.