Pulled lamm-sliders
Hamburgerbröd
ger ca 12 fina små bröd
25g jäst
25 g smör
2,5 dl mjölk 3%
1 tsk flingsalt
1 msk flytande honung
5,5-6 dl vetemjöl special
1 ägg
0,5 dl sesambröd
Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och rör om. Värm till 37°C. Tillsätt vätskan i bunken och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt mjöl och honung och till sist saltet. Arbeta degen 10 minuter i maskin eller 15 minuter för hand. Låt jäsa 30 minuter.Knåda degen lätt med resten av mjölet. Platta ut degen och stansa ut bröden. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa ytterligare 30 minuter. Vispa upp ägget med 1 msk vatten och pensla bröden tunt med ägget. Strö på sesamfrön och grädda ca 10 minuter i 200 grader.