Pulled lamm-sliders

Dela recept
Lamm
Innertemperatur -
Lamm
Röd
Rekommenderas ej
°C
Medium
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
 Portioner

Hamburgerbröd

ger ca 12 fina små bröd

25g jäst

25 g smör

2,5 dl mjölk 3%

1 tsk flingsalt

1 msk flytande honung

5,5-6 dl vetemjöl special

1 ägg

0,5 dl sesambröd

Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner

Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och rör om. Värm till 37°C. Tillsätt vätskan i bunken och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt mjöl och honung och till sist saltet. Arbeta degen 10 minuter i maskin eller 15 minuter för hand. Låt jäsa 30 minuter.Knåda degen lätt med resten av mjölet. Platta ut degen och stansa ut bröden. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa ytterligare 30 minuter. Vispa upp ägget med 1 msk vatten och pensla bröden tunt med ägget. Strö på sesamfrön och grädda ca 10 minuter i 200 grader.

Genom att klicka på "Acceptera kakor", samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering och analysera användningen av webbplatsen.