Ragu på rådjur och rödvin

Dela recept
Rådjur
Innertemperatur -
Rådjur
Röd
Rekommenderas ej
52
°C
Medium
57
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
65
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
110
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
 Portioner

ca 1,2 kg grytbitar av rådjur

200g magert rökt sidfläsk

2 st palsternackor

2 små gula lökar

1 msk tomatpuré

2 msk vetemjöl

3 dl kalvbuljong (egen eller från koncentrat)

4 dl rött vin

15 st inlagda syltlökar, avrunna

några kvistar timjan och rosmarin

Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner

Klyfta löken, strimla fläsket och skär palsternackan i bitar. Hetta upp en rymlig gryta, lägg i fläsket och när det börjat släppa fett så bryn hjortköttet hastigt på hög värme. Tillsätt sedan palsternacka, lök, syltlök och tomatpuré. Låt det bryna ytterligare någon minut under omrörning. Pudra på mjölet, rör om och tillsätt sedan vin och buljong. Låt grytan sjuda sakta under lock i cirka 1,5 timmar. Grytan är klar när köttet är mört och såsen smakar kraftigt och mustigt. Servera med nyslaget potatismos.

Genom att klicka på "Acceptera kakor", samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering och analysera användningen av webbplatsen.