Renfilé med svamprisotto och kryddkrutonger
600-800g Renfilé
360g arborioris
200g svamp
50g schalottenlök, hackad
50g parmesan
1 dl vispgrädde
2 skivor landgångsbröd
Till kryddolja:
olja
25g ruccola
3g wasabipulver
5g flingsalt
1 dl majs eller rapsolja
Börja med att hetta upp oljan till 65°C. Kör de andra oljeingredienserna i en mixerkanna, tillsätt den varma oljan och mixa allt slätt och grönt. Koka riset i kort om vatten och eventuellt någon god buljong. När riset börjar kännas färdigt så övergå till grädde, tillsätt riven parmesan och smörstekt schalottenlök och svamp. Koka samman till en krämig risotto, smaka av med salt och svartpeppar. Skär landgångsbröden i långa stavar, pensla på kryddoljan och rosta brödstavarna till knapriga krutonger. Bryn renfilén och stek den sedan på försiktig värme i ugnen (Se stektemperaturer). Arrangera allt på fat eller tallrikar.