Rödvinsås
Sås
Innertemperatur -
Sås
Röd
Rekommenderas ej
°C
Medium
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
Portioner
2 dl fond (viltfond)
1 dl rödvin
2 msk tomatpuré
2 msk socker
1 msk Maizenamjöl
100-200g smör
2 dl vatten
salt & svartpeppar
Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner
Tillagning:Koka upp skyn från köttet med viltfond, rödvin och tomatpuré i en liten kastrull. Sila sedan såsen. Häll i smör, maizenamjölet (utblandat i lite vatten) och socker under omrörning och låt såsen få ett uppkok. Späd såsen med vatten efter behov och smaka av med salt och peppar.