Rödvinsås

Dela recept
Sås
Innertemperatur -
Sås
Röd
Rekommenderas ej
°C
Medium
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
 Portioner

2 dl fond (viltfond)

1 dl rödvin

2 msk tomatpuré

2 msk socker

1 msk Maizenamjöl

100-200g smör

2 dl vatten

salt & svartpeppar

Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner

Tillagning:Koka upp skyn från köttet med viltfond, rödvin och tomatpuré i en liten kastrull. Sila sedan såsen. Häll i smör, maizenamjölet (utblandat i lite vatten) och socker under omrörning och låt såsen få ett uppkok. Späd såsen med vatten efter behov och smaka av med salt och peppar.

Genom att klicka på "Acceptera kakor", samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering och analysera användningen av webbplatsen.