Rostat lamm med rosmarin och vitlök
Lamm
Innertemperatur -
Lamm
Röd
Rekommenderas ej
°C
Medium
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
6
Portioner
2,5-3 kg lammstek med ben
0,5 dl grovhackade färska rosmarinblad
0,5 dl färska dragonblad
3 msk grovhackad vitlök
2 msk grovkornig dijonsenap
1 msk farinsocker
1 msk vinäger
1 dl olivolja
Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner
Vispa samman rosmarin, vitlök, senap, socker, vinäger och olja. Putsa lammsteken och skär små snitt i köttet. Massera in kryddblandningen i köttet och smaksätt med salt och svartpeppar. Lägg köttet i en ugnsfast form, täck noga med aluminiumfolie och stek i ugn 220 grader i 1 timme. Sänk värmen till 160 grader, ta bort folien och stek ytterligare i 20-30 minuter tills köttet fått fin färg och är stekt till önskad stekningsgrad.