Rostat lamm med rosmarin och vitlök

Dela recept
Lamm
Innertemperatur -
Lamm
Röd
Rekommenderas ej
°C
Medium
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
6
 Portioner

2,5-3 kg lammstek med ben

0,5 dl grovhackade färska rosmarinblad

0,5 dl färska dragonblad

3 msk grovhackad vitlök

2 msk grovkornig dijonsenap

1 msk farinsocker

1 msk vinäger

1 dl olivolja

Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner

Vispa samman rosmarin, vitlök, senap, socker, vinäger och olja. Putsa lammsteken och skär små snitt i köttet. Massera in kryddblandningen i köttet och smaksätt med salt och svartpeppar. Lägg köttet i en ugnsfast form, täck noga med aluminiumfolie och stek i ugn 220 grader i 1 timme. Sänk värmen till 160 grader, ta bort folien och stek ytterligare i 20-30 minuter tills köttet fått fin färg och är stekt till önskad stekningsgrad.

Genom att klicka på "Acceptera kakor", samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering och analysera användningen av webbplatsen.