Rostbiff med rotfruktsråkrakor

Dela recept
Ren
Innertemperatur -
Ren
Röd
Rekommenderas ej
52
°C
Medium
62
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
68
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
120
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
4
 Portioner

600-800g rostbiff av ren

TILL SÅSEN:

1 st schalottenlök, hackad

1 msk smör

1 msk vetemjöl

1,5 dl grovhackade hasselnötter eller

rostade solroskärnor

2 msk japansk soja

2 tsk koncentrerad kalvfond

3 dl vispgrädde

1 dl mjölk

TILL RÅRAKOR:

400g mjölig potatis

400g palsternacka, gärna små

3 st ägg

1 msk vetemjöl

smör

Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner

Börja med såsen. Fräs löken i en kastrull någon minut, pudra på mjölet och vispa i mjölk och grädde. Låt koka upp och slå i resterande ingredienser. Koka sedan sakta tills såsen får fin konsistens och kraftig smak. Smaka av med salt och peppar och rör i hasselnötter. Skala och riv potatis och palsternacka grovt. Blanda i ägg och mjöl, smaksätt med salt och vitpeppar. Stek fina rårakor i smör, de skall bli krispiga, gyllenbruna och genomstekta. Stek rostbiffarna i lite smör tills de blivit gyllenbruna. Efterstek i ugn, 120°C till önskad stekningsgrad. Servera rostbiff med rårakor och sås.

Genom att klicka på "Acceptera kakor", samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering och analysera användningen av webbplatsen.