Ungsbakad lammstek

Dela recept
Lamm
Innertemperatur -
Lamm
Röd
Rekommenderas ej
°C
Medium
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
4
 Portioner

800g Lammstek

10st timjan kvistar

1st solovitlök

1st spetskålshuvud

10st sparris

2st schalottenlök

8st potatisar, färska kokta

2dl syrad grädde

1 knippe dillsmörcitronjuice

salt & peppar

Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner

Beredning:Lamm: Putsa och stycka lammet enligt anvisningarna, lägg på timjan och bryn i stekpanna med smör och skivad vitlök runt om, baka klart i ugn på 150 grader till 58-60grader i kärntemp. Tag ut och låt vila innan tranchering.Grönt: Skär ner kålen i strimlorRensa sparrisen och skär ner den på skrå i 5cm bitar, skala och hacka löken fint.Dela potatisen i halvorSautera upp kålen i lite smör tillsammans med sparrisen, lägg i potatisen.Slå på grädden och sjud i 2-3 min, smaka av med salt, peppar och citronjuiceVänd till sist i grov hackad dillTranchera upp köttet och servera med de goda grönsakernaVåra produkter går att köpa på de flesta livsmedelsbutiker och matkedjor i Sverige.

Genom att klicka på "Acceptera kakor", samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering och analysera användningen av webbplatsen.