Ungsbakad lammstek
800g Lammstek
10st timjan kvistar
1st solovitlök
1st spetskålshuvud
10st sparris
2st schalottenlök
8st potatisar, färska kokta
2dl syrad grädde
1 knippe dillsmörcitronjuice
salt & peppar
Beredning:Lamm: Putsa och stycka lammet enligt anvisningarna, lägg på timjan och bryn i stekpanna med smör och skivad vitlök runt om, baka klart i ugn på 150 grader till 58-60grader i kärntemp. Tag ut och låt vila innan tranchering.Grönt: Skär ner kålen i strimlorRensa sparrisen och skär ner den på skrå i 5cm bitar, skala och hacka löken fint.Dela potatisen i halvorSautera upp kålen i lite smör tillsammans med sparrisen, lägg i potatisen.Slå på grädden och sjud i 2-3 min, smaka av med salt, peppar och citronjuiceVänd till sist i grov hackad dillTranchera upp köttet och servera med de goda grönsakernaVåra produkter går att köpa på de flesta livsmedelsbutiker och matkedjor i Sverige.