Vårkyckling med apelsinbulgur och dadelvims
Kyckling
Innertemperatur -
Kyckling
Röd
Rekommenderas ej
°C
Medium
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
4
Portioner
4 st vårkycklingar
200g bulgurvete
3 msk koncentrerad apelsinjuice
100g ruccolasallad
2 st apelsiner, filéer och rivet skal
80g färska dadlar
Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner
Salta, peppra och bind upp kycklingarna. Bryn och efterstek dem på låg värme. Koka bulguren i rikligt med vatten ca 10 minuter, låt sedan rinna av under press i 10 minuter. Hetta upp ett par matskedar olja tillsammans med apelsinskal och juice, tillsätt bulguren och smaka av med salt och svartpeppar. Kärna ur och strimla dadlarna, blanda dem med ruccola och apelsinfiléer, smaka av med olivolja, flingsalt och peppar. Presentera kycklingen med bulgur och salladsvims.