Vårkyckling med apelsinbulgur och dadelvims

Dela recept
Kyckling
Innertemperatur -
Kyckling
Röd
Rekommenderas ej
°C
Medium
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
4
 Portioner

4 st vårkycklingar

200g bulgurvete

3 msk koncentrerad apelsinjuice

100g ruccolasallad

2 st apelsiner, filéer och rivet skal

80g färska dadlar

Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner

Salta, peppra och bind upp kycklingarna. Bryn och efterstek dem på låg värme. Koka bulguren i rikligt med vatten ca 10 minuter, låt sedan rinna av under press i 10 minuter. Hetta upp ett par matskedar olja tillsammans med apelsinskal och juice, tillsätt bulguren och smaka av med salt och svartpeppar. Kärna ur och strimla dadlarna, blanda dem med ruccola och apelsinfiléer, smaka av med olivolja, flingsalt och peppar. Presentera kycklingen med bulgur och salladsvims.

Genom att klicka på "Acceptera kakor", samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering och analysera användningen av webbplatsen.