Västerbottensrisotto med renmedaljonger
1 schalottenlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 msk olivolja, mild
1,5 dl risotto-ris
2 dl vitt vin
4–5 dl fond/buljong, gärna grönsak eller kyckling
1,5 msk smör
75g Västerbottenost, riven
8 gröna sparris, råstekt
2 dl skivad stekt svamp
600g filé av ren
Koka upp fonden håll den varm. Stek lök och vitlök sakta några minuter i oljan. Rör i riset och låt det steka ytterligare en minut till riset blir blankt. Tillsätt vinet och låt det koka in i riset. Späd successivt med varm fond och rör kontinuerligt. Efter cirka 20 minuter så är riskornen genomkokta men fortfarandes spänstiga. Tillsätt smör och ost, smaka av med salt och peppar.Stycka köttet i små medaljonger och stek dem i smör. Servera risotton i djupa tallrikar tillsammans med svamp, sparris och kött.