Vild Köttfärsås
Älg
Innertemperatur -
Älg
Röd
Rekommenderas ej
52
°C
Medium
57
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
65
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
110
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
4
Portioner
500g älgfärs
1 morot
1 bit rotselleri
1 gul lök
1 msk rapsolja
500g krossade tomater
1 msk koncentrerad viltfond
2 kvistar timjan
1 torkat lagerblad eller 4 färska
1 msk rödvinsvinäger
servera med kokt pasta och sallad
Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner
Skala grönsakerna och hacka dem i en mixer. Hetta upp smör i en stekpanna och stek grönsakshack och älgfärs smuligt. Tillsätt tomat, fond, timjan, lagerblad och
vinäger. Låt koka sakta i 30 minuter och späd med lite vatten om såsen blir för tjock. Smaka av med salt och peppar, tag bort timjankvistar och lagerblad. Servera
köttfärssåsen med pasta och sallad.