Vildsjömansbiff
500 g rådjursfärs
3 msk smör
3 gula lökar
8 mjöliga potatisar
4 dl viltfond, hemkokt eller från koncentrat
3 dl öl, välj Din favorit
2 lagerblad
Några kvistar timjan
Smaksätt färsen med salt och peppar. Forma 12 små runda biffar och stek dem på hög värme i 1 msk smör tills de blivit gyllenbruna. Skala och skär löken i halvcentimeter tjocka klyftor. Stek dessa långsamt i 2 msk smör tills de blivit vackert bruna, det tar ca 10 minuter. Skala och skär potatisen i halvcentimeter tjocka skivor. Varva potatis, biffar och lök i en ugnsfast form. Koka upp fonden med ölet, lägg i lagerblad och timjan. Smaka av med salt och peppar (fonden skall ha kraftig smak). Slå den heta fonden i formen och grädda 30–40 minuter i 200 grader. Täck med folie om potatisen blir bränd i topparna.