Vildsjömansbiff

Dela recept
Rådjur
Innertemperatur -
Rådjur
Röd
Rekommenderas ej
52
°C
Medium
57
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
65
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
110
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
 Portioner

500 g rådjursfärs

3 msk smör

3 gula lökar

8 mjöliga potatisar

4 dl viltfond, hemkokt eller från koncentrat

3 dl öl, välj Din favorit

2 lagerblad

Några kvistar timjan

Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner

Smaksätt färsen med salt och peppar. Forma 12 små runda biffar och stek dem på hög värme i 1 msk smör tills de blivit gyllenbruna. Skala och skär löken i halvcentimeter tjocka klyftor. Stek dessa långsamt i 2 msk smör tills de blivit vackert bruna, det tar ca 10 minuter. Skala och skär potatisen i halvcentimeter tjocka skivor. Varva potatis, biffar och lök i en ugnsfast form. Koka upp fonden med ölet, lägg i lagerblad och timjan. Smaka av med salt och peppar (fonden skall ha kraftig smak). Slå den heta fonden i formen och grädda 30–40 minuter i 200 grader. Täck med folie om potatisen blir bränd i topparna.

Genom att klicka på "Acceptera kakor", samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering och analysera användningen av webbplatsen.