Vildsvin "Al Pastor"

Dela recept
Vildsvin
Innertemperatur -
Vildsvin
Röd
Rekommenderas ej
°C
Medium
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
 Portioner

1 silverlök

2 vitlöksklyftor

1 liten färsk ananas

1 msk koncentrerad apelsinjuice

2,5 msk mild vit vinäger

0,5 – 1 tsk chilipulver, mängd beroende på styrka

1 tsk oregano, torkad

1 tsk spiskummin, mald

1 msk jalapeños, skivade

600g vildsvin, karré i 0,5 cm tjocka skivor

1 dl grovhackad koriander eller storbladig persilja

8 mindre tortillabrödsalsalimeklyftor

Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner

Skala lök och vitlök, dela dem i bitar och lägg dem i en mixer. Skala ananasen och lägg en tredjedel i mixern (spara resten). Tillsätt sedan juice, vinäger, chilipulver, oregano, spiskummin och chipotle. Mixa några minuter tills det blir en slät marinad. Lägg köttet i en tät påse, slå på marinaden och låt det marinera 8 timmar i kylen.Skiva ananasen och tag bort den hårda stocken i mitten. Tag upp köttet ur marinaden och låt den rinna av. Grilla eller stek kött och ananas på grill eller i ugn tills det är genomstekt och krispigt. Lägg över på skärbräda och tärna kött och ananas. Lägg det sedan i tortillabröd, lägg på en sked salsa, strö över koriander och toppa med limeklyfta.

Genom att klicka på "Acceptera kakor", samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering och analysera användningen av webbplatsen.