Vildsvinsryggbiff med pressad potatis och tranbärssås

Dela recept
Vildsvin
Innertemperatur -
Vildsvin
Röd
Rekommenderas ej
°C
Medium
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
 Portioner

2 msk smör

700-800g vildsvinsrygg från ÅkeP

25g smör

0,25 dl vetemjöl

3 dl sky, hemkokt eller från koncentrat

1 dl grädde 40%

1 msk ädelost

1 msk svart vinbärsgelé

2 msk torkade tranbär

4 portioner pressad potatis

Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner

Bryn köttet hårt i smör, efterstek i ung på 125 grader till innertemperatur 65 grader. Låt köttet vila några minuter innan det skärs i skivor.Fräs smör och mjöl i kastrull, tillsätt fond och grädde. Låt såsen sjuda i ca 20 minuter. Tillsätt ädelost och gelé, låt såsen sjuda ytterligare några minuter tills smaken känns bra och såsen är lagom simmig och fin. Smaka av med salt och vitpeppar, gelé och om såsen känns för söt så tillsätt lite balsamvinäger. Sila såsen och tillsätt tranbären innan servering.Servera köttet tillsammans med sås och pressad potatis.

Genom att klicka på "Acceptera kakor", samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering och analysera användningen av webbplatsen.