Vildsvinsryggbiff med pressad potatis och tranbärssås
2 msk smör
700-800g vildsvinsrygg från ÅkeP
25g smör
0,25 dl vetemjöl
3 dl sky, hemkokt eller från koncentrat
1 dl grädde 40%
1 msk ädelost
1 msk svart vinbärsgelé
2 msk torkade tranbär
4 portioner pressad potatis
Bryn köttet hårt i smör, efterstek i ung på 125 grader till innertemperatur 65 grader. Låt köttet vila några minuter innan det skärs i skivor.Fräs smör och mjöl i kastrull, tillsätt fond och grädde. Låt såsen sjuda i ca 20 minuter. Tillsätt ädelost och gelé, låt såsen sjuda ytterligare några minuter tills smaken känns bra och såsen är lagom simmig och fin. Smaka av med salt och vitpeppar, gelé och om såsen känns för söt så tillsätt lite balsamvinäger. Sila såsen och tillsätt tranbären innan servering.Servera köttet tillsammans med sås och pressad potatis.