Vildsvinstek med äpplemos och pepparot
Vildsvin
Innertemperatur -
Vildsvin
Röd
Rekommenderas ej
°C
Medium
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
4
Portioner
vildsvinsstek, ca 1 kg
1 msk olja + 1 msk smör
Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner
Torka ytan på köttet med hushållspapper. Hetta upp en stekpanna och bryn steken runt om i oljan. Tillsätt smöret och ös steken med det brynta smöret. Lägg över steken i en ugnsfast form och stek vidare i ugn, 120 grader tills kärntemperaturen är 72 grader. När köttet är klart, rulla in det i fuktigt smörpapper och låt det vila 10 minuter på skärbrädan innan Du skär upp det.