Vildsvinytterfile med chimichurri
Vildsvin
Innertemperatur -
Vildsvin
Röd
Rekommenderas ej
°C
Medium
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
Portioner
600g vildsvinsytterfilé
Till chimichurrin:
1 dl finhackad bredbladig persilja
1 dl finhackad färsk koriander
1 dl rapsolja
2 msk pressad citron
2 msk pressad lime
0,5 dl finhackad schalottenlök
1 msk finhackad vitlök
1 msk finhackad färsk röd chili
Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner
Börja med chimichurrin, vispa samman alla ingredienserna och smaka av med salt och svartpeppar. Putsa och torka av köttet. Bryn det hastigt på hög värme. Lägg det sedan i en ugnssäker form och smaksätt med salt och svartpeppar. Skeda på chimichurrin under tillagningen så att ytan blir glaserad. Lägg köttet på serveringstallrikar och skeda på mera chimichurri, servera tillsammans med klyftpotatis och grönsaker.