Viltroulader i gräddig sås
500g innanlår av hjort
1 dl finhackad lök
1 msk smör
100g fintärnat rökt sidfläsk
eller bacon
1 dl hackad saltgurka
1 msk grovkornig
fransk senap
smör till stekning
SÅS:
4 dl kalvfond, hemkokt eller
från koncentrat
1 dl grädde
2 msk svartvinbärsgelé
1 tsk rödvinsvinäger
Börja med fyllningen. Stek lök och fläsk i smör några minuter, låt sedan kallna. Blanda samman allaingredienser till fyllningen och smaka av med salt och peppar. Skiva köttet tunt och lägg ut skivorna på skärbrädan. Skeda på fyllningen och rulla ihop till en tät roulad. Fäst änden med en tandpetare och upprepa tills allt är klart. Bryn rouladerna och slå på fond och vinäger. Täck stekpannan med aluminiumfolie och baka dem i ugnen, 175°C i ca 30 minuter tills köttet är riktigt mört. Tag upp köttet och varmhåll det under tiden som grädden vispas ner i spadet och såsen får koka ihop. Smaka av med salt, peppar och gelé. Lägg tillbaka köttet och servera rouladerna i såsen.