Viltroulader i gräddig sås

Dela recept
Hjort
Innertemperatur -
Hjort
Röd
Rekommenderas ej
52
°C
Medium
57
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
65
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
110
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
4
 Portioner

500g innanlår av hjort

1 dl finhackad lök

1 msk smör

100g fintärnat rökt sidfläsk

eller bacon

1 dl hackad saltgurka

1 msk grovkornig

fransk senap

smör till stekning

SÅS:

4 dl kalvfond, hemkokt eller

från koncentrat

1 dl grädde

2 msk svartvinbärsgelé

1 tsk rödvinsvinäger

Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner

Börja med fyllningen. Stek lök och fläsk i smör några minuter, låt sedan kallna. Blanda samman allaingredienser till fyllningen och smaka av med salt och peppar. Skiva köttet tunt och lägg ut skivorna på skärbrädan. Skeda på fyllningen och rulla ihop till en tät roulad. Fäst änden med en tandpetare och upprepa tills allt är klart. Bryn rouladerna och slå på fond och vinäger. Täck stekpannan med aluminiumfolie och baka dem i ugnen, 175°C i ca 30 minuter tills köttet är riktigt mört. Tag upp köttet och varmhåll det under tiden som grädden vispas ner i spadet och såsen får koka ihop. Smaka av med salt, peppar och gelé. Lägg tillbaka köttet och servera rouladerna i såsen.

Genom att klicka på "Acceptera kakor", samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering och analysera användningen av webbplatsen.